Ventilation, värme och sanitet

Ventilation inleder VVS

Har du alltid funderat över vad VVS står för? Då behöver du inte klia ditt hår länge till. VVS står för ventilation, värme och sanitet. VVS-branschen uppstod ur industrialismen och utgör numera en betydande del av byggindustrin. Vad ventilation och värme innebär är förmodligen givet för dig, men vad är sanitet? Svaret är att sanitet främst innefattar avloppsystem, från exempelvis toaletter som vägleder avloppsvatten till reningsverk.

Är du intresserad av att arbeta med ventilation, värme och sanitet? Det finns goda förutsättningar för dig att göra det. Många orter erbjuder nämligen YH-utbildningar med olika inriktningar inom VVS. Du kan exempelvis läsa till VVS-ingenjör i Gävle, Katrineholm, Lidköping och Nyköping. Sedan finns det utbildningar inom VVS-konstruktion, till VVS-projektör, arbetsledare inom VVS, VVS-tekniker, driftingenjör inom kyla, energi och VVS samt VVS-montör. Du behöver nödvändigtvis inte innan utbildningen bestämma huruvida du är mest intresserad av ventilation, värme eller sanitet – det visar sig längre fram.

Väljer du att arbeta med ventilation, värme och sanitet i din yrkesverksamma karriär behöver du inte oroa dig för att stå utan jobb. Åtminstone inte under en längre tid. Byggindustrin står aldrig stilla och VVS-montörer och dylikt finns det alltid behov av. Branschen står inför svåra utmaningar eftersom allt högre krav ställs på energieffektivisering, vilket är ett prioriterat område inom VVS-branschen. Förr om åren var VVS-branschen nöjda med att allt fungerade som det skulle, men på senare år har tankar om energieffektivisering och hållbarhet kommit dem närmare.

Redo att anta utmaningen som världen möter? Då ska du givetvis söka utbildningar inom VVS och arbeta inom områden som ventilation, värme och sanitet. Det handlar inte längre om att endast montera – det handlar om miljöns framtid. Var delaktig i miljöarbetet och branschens utmaningar som väntar i framtiden. Om du är redo, anmäl dig till en VVS-utbildning redan idag – det finns utbildningar på distans!

ventilation